Snijd de kip in stukjes of gebruik kipreepjes of blokjes. Doe deze in een kom en voeg een eetlepel olie toe en de ras el hanout kruiden. Meng door elkaar. Verhit een pan en bak de gekruide kip net gaar. Haal de kip uit de pan.
Snipper de ui en bak deze in de pan van de kip 3 minuutjes. Snijd de wortel en courgette in stukjes. Bak eerst de wortel mee in de pan en voeg na een paar minuten de courgette toe. Tip: wil je de wortel helemaal gaar en zacht eten dan kun je deze ook kort voorkoken.
Los het bouillonblokje op in het hete water en schenk bij de groenten. Voeg de abrikozen in stukken toe en de rozijnen.
Voeg het sap van de sinaasappel toe en breng zachtjes aan de kook. Kook de groenten ca. 10 tot 15 minuten met de deksel op de pan. Doe dan de stukjes kip erbij en de ongewelde couscous. Zet het vuur uit en doe de deksel weer op de pan. Laat de couscous ca. 5 minuten wellen. Schep nog een keer door.
Maak het gerecht af met wat amandelen en peterselie.