Plaattaart met ricotta, pancetta en groene asperges
Ingrediënten voor 1 plaat:
- 6 plakken bladerdeeg
- 100 gr ricotta
- 150 gr hüttenkäse
- 1 el witte wijn
- 1 el limoensap
- 100 g groene asperges (evt diepvries)
- 6 kerstomaatjes
- 1 bosui
- 6 plakjes pancetta
Verwarm de oven voor op 180 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier en het bladerdeeg. Druk de naden goed aan en vouw de randen om. Prik met een vork gaatjes in het bladerdeeg.
Meng de ricotta, hüttenkäse, wijn en limoensap en besmeer het bladerdeeg ermee. Leg de pancetta (in reepjes), asperges, bosui en tomaatjes (in partjes) op het kaasmengsel.
Bak in 20-25 minuten mooi goudbruin in de oven. Snijd met een pizzasnijder in 10 stukjes.
Voedingswaarde per stukje:
202 kcal, 14.5 g vet, 5.8 g eiwit, 11.2 g koolhydraten
Frambozen havermoutcrumble
Ingrediënten voor 2 personen:
-100 g (diepvries)frambozen
-1 appel (zoet)
-2 el havermout
-2 el amandelmeel
-2 el boter
-1 el honing
-Griekse yoghurt of (plantaardige) kwark
Schil de appel en snijd in kleine stukjes. Meng met de frambozen en verdeel over 2 ovenbestendige schaaltjes. Kneed vervolgens met je handen de havermout, amandelmeel, boter en honing tot een kruimelig deeg en verdeel dit over het fruit. Zet ongeveer 20 minuten in de oven tot er een bruin korstje ontstaat.
Serveer eventueel met een flinke lepel Griekse yoghurt of (plantaardige) kwark.
Voedingswaarde per persoon (incl lepel Griekse yoghurt 0%):
235 kcal, 13.7 g vet, 5.7 g eiwit, 21 g koolhydraten
Bietendip
Ingrediënten:
-500 g voorgekookte rode bieten
-1 teen knoflook
-3 el Griekse yoghurt
-100 g zachte geitenkaas
-Snufje zout
-2 el extra virgin olijfolie
-Handje gehakte amandelen
Doe de bieten, knoflook, Griekse yoghurt, 50 g van de geitenkaas en een snufje zout in de keukenmachine en pureer tot een gladde massa. Schep in een schaaltje en garneer met olijfolie, amandelen en de overige (verkruimelde) 50 g geitenkaas. Heerlijk om te serveren bij de paasbrunch! Dip er bijvoorbeeld rauwkost of flatbread in of rooster reepjes volkorenbrood voor erbij.
Voedingswaarde per eetlepel: 14 kcal, 0.2 g vet, 0.5 g eiwit, 0.5 g koolhydraten